Generelt

Nye tilgængelighedskrav for offentlige hjemmesider

Derfor ønsker EU nu at sikre, at alle offentlige hjemmesider og apps er tilgængelige for alle. Helt konkret betyder det, at der i fremtiden vil være en række fælles tilgængelighedskrav, der gælder for alle offentlige hjemmesider i EU.

Hos Bleau har vi løbende arbejdet med tilgængelighed helt tilbage fra dengang i 1990'erne, hvor Bobby-testen var den gældende standard, og siden er der sket meget i forhold til tilgængelighed på internettet med blandt andet indførslen af WCAG-standarder.

Vi følger derfor naturligvis med i, hvad de endelige EU-krav kommer til at omfatte og hvornår de træder i kraft, så vores offentlige løsninger også i fremtiden overholder de gældende standarder for tilgængelighed.

Hvad betyder de nye tilhængelighedskrav?

De endelige krav er endnu ikke på plads, men det er sikkert, at de kommer til at have fokus på at fjerne alle hindringer for, at EU-borgerne kan anvende de offentlige hjemmesider og apps.

Det betyder blandt andet, at billedtekster bliver obligatoriske, og at det skal være muligt at navigere på hjemmesiden uden mus.

Inden de nye krav træder i kraft, skal de godkendes af Europa-parlamentet, hvorefter de enkelte medlemslande har 21 måneder til at indføre tilgængelighedskraveme i deres egen lovgivning.

Vi vurderer, at der er tale om en længere proces, inden de endelige krav træder i kraft i Danmark, men vi vil selvfølgelig løbende forholde os til dem.

Læs EU's pressemeddelse her

Udgivet: 05-10-2016 00:00:00

Få nyhedsbrevet

Vil du have ekspertråd, nye webtendenser og nyheder fra og om Bleau serveret direkte i din indbakke?
Vælg minimum et område

Jeg accepterer hermed at Bleau opbevarer og anvender min data som beskrevet i Privatlivspolitikken .

Lignende læsning

GDPR: Nye regler om beskyttelse af persondata

Her kan du læse mere om GDPR, vores licensvilkår og underleverandører, og de seneste opdateringer.

ERFA: Kommunal webtilgængelighed

Endnu et fantastisk og lærerigt ERFA er løbet af stablen. Læs mere om oplæg, dialog og gode råd om webtilgængelighed her:

EU's direktiv for øget webtilgængelighed er nu trådt i kraft

Øgede krav for alle offentlige hjemmesider i forhold til webtilgængelighed. Læs mere her:
BLEAU A/S
Vejlbygade 16c, 1. sal
8240 Risskov

7020 8833

info@bleau.dk
SUPPORT

7020 8807

Følg os her