Har du husket at slette din cache?

Kan du nikke genkendende til denne situation?:

Hjemmesiden, du er inde på, skulle være blevet opdateret, men lige meget hvor mange gange du åbner siden, kan du ikke se ændringerne! Læs med her, og få 3 nemme fif til at undgå situationen i fremtiden

Fordele og ulemper ved caching

Første gang du går ind på en hjemmeside, tager det lidt tid at åbne siden. Det skyldes, at browseren skal indlæse hjemmesidens mange billede- og tekstfiler. Til gengæld gemmes disse informationer i browseren. Og det er det, der kaldes caching. Det er faktisk en meget smart funktion, fordi det betyder, at du sparer ventetiden næste gang, du går ind på hjemmesiden. 

 

I nogle situationer kan funktionen dog også skabe lidt problemer. Nogle gange overser browseren nemlig opdateringer og ændringer, fordi den indlæser den gamle, cachede data i stedet for den nye. Og det resulterer i, at du bliver ved med at få vist en ikke-opdateret udgave af hjemmesiden. Det tyder med andre ord på, at det er på tide at slette din cache. 

3 simple ting, du hurtigt kan gøre

Det første du kan forsøge, hvis du ikke kan se hjemmesidens seneste opdateringer, er at foretage en Genindlæsning af siden, uden at medtage cache. På den måde tvinger du browseren til at se bort fra de lagrede browserdata, og kun fokusere på de nye. Hvis dette ikke virker, kan du prøve at åbne siden i et privat browservindue, også kaldet incognito. Når du åbner siden på denne måde, optræder du som en anonym bruger. Derfor er der ikke nogen gemte browserdata, der kan have indflydelse på siden, du ser.

Hvis siden, du besøger er en side, du skal ind på gentagende gange, er incognito-browsing ikke det rigtige i længden. I det tilfælde, skal du gå med den 3. mulighed, som er at slette din cache. Når du sletter din cache skal din computer indlæse billede- og tekstfiler på ny. Det betyder dog ikke, at din browserhistorik slettes fuldstændig. Du kan eksempelvis sagtens bevare gemte adgangskoder.

Uanset hvilken af de tre metoder, du vil bruge, er der forskellige fremgangsmåder afhængigt af, hvilken browser du bruger, og om du har en PC eller en MacBook.

Derfor har vi lavet en guide, der viser de forskellige metoder.   

Udgivet:
25. august 2017
Tags:
Større digital forretningsforståelse? Kontakt os i dag