Èn af Danmarks mest brugervenlige kommuneplaner

Med udgangspunkt i et ønske om at skabe en smart løsning til præsentation af kommuneplaner, har vi udviklet én af Danmarks mest brugervenlige kommunplaner i fællesskab med Skanderborg Kommune.


Alle landets kommuner er underlagt retslige krav om at udarbejde kommuneplaner, så kommunens interessenter kan orientere sig om mål og regler for arealanvendelse. Sådan har det været i mange år, men hvorfor ikke gøre det hele lidt smartere og mere brugervenligt?

Sådan har de tænkt i Skanderborg Kommune, der netop er gået live med en ny kommuneplansløsning – hvilket er én af Danmarks mest brugervenlige kommuneplaner. Om tankerne bag den nye løsning siger Mikkel Lindskov Petersen, Leder af Plancenter i Skanderborg Kommune:

"Den nye kommuneplansløsning gør, at man løbende kan lave tillæg og bryde tingene ned. Løsningen giver fleksibilitet, der både kommer borgere, politikere og administration til gode."

Fleksibel, tilgængelig og med brugeren i fokus

Efter kommunesammenlægningen kan det være svært for borgerne at finde ud af, hvilken betydning den store kommuneplan har for den enkelte – og derfor kan det være svært at identificere sig med den.

Derfor har Skanderborg Kommune haft et ønske om at tage et skridt på vejen til, at kommuneplaner bliver mere fleksible, tilgængelige fra mobile enheder og præsenteret i et format, der er renset for teknisk, politisk sprog, og i stedet er skrevet direkte til modtagerne – og vi er naturligvis glade for at have været en del af denne proces.

"Bleau har været meget fleksible i processen, og selvom det på forhånd ikke var klart, hvad opgaven indebar, er regningerne ikke stukket af. En rigtig god udviklingspartner."

Kunde:
Skanderborg Kommune
Opgave:
Hjemmeside:
kommuneplan16.skanderborg.dk

Kontaktperson

Damir Brandic - Forretningskonsulent

Damir Brandic

Forretningskonsulent

E-mail:
Telefon: 52397737

Større digital forretningsforståelse? Kontakt os i dag