Optimering forbedrer Fleggaards konverteringsrate med 43,5%

“Vi har en stigning i antal ordrer på cirka 30 procent, og omsætningen er steget med over 40 procent i forhold til sidste år”, udtaler online direktør i Fleggaard, Nikolaj Fink.

I 2012 indgik vi et samarbejde med Fleggaard omkring optimering af deres e-handel. Aftalen var, at vi skulle analysere fleggaardshop.dk for at lære, hvor der kunne laves forbedringer, der ville øge Fleggaards forretning.

Vi foretog en grundig analyse af købsflowet og undersøgte de mentale barrierer, der var forbundet med de processer, forbrugerne skulle igennem, inden de nåede kvitteringssiden.

I købsflowet skulle forbrugerne igennem fire processer:

1. Orientering via pop-up (kaldet “rød motor”),
2. Vis kurv
3. Indtastning af kundedata
4. Kvitteringsside.

Ved at gennemgå købsflowet grundigt fandt vi frem til, at mere en halvdelen ikke kom længere end til at klikke på knappen tilføj til kurv – de kom aldrig ind på selve kurven.

Med vores kendskab til best practice inden for brugervenlighed og brugerpsykologi var vi i stand til at identificere flere svagheder ved pop-up’en (rød motor). Læs den fulde splittest case. Derfor lavede vi et alternativ, som vi kaldte ”hvid motor”, for at se, hvilke resultater en designændring ville medføre.

For at finde frem til, om vores alternativ var bedre, lavede vi en splittest på 100 % af de besøgende, som lagde noget i kurven. Den ene del så “rød motor”, mens den anden del så “hvid motor”.

Resultatet viste sig at være forbløffende. Ifølge Google Analytics har vi altså, for salgstragten, gennemsnitligt øget konverteringsraten for køb med 4,39 procentpoint – eller hvad der svarer til 43,5 % forbedring. Vi har beregnet, at vores optimering af købsflowet på 43,5 % svarer til en estimeret øget årlig omsætning på et større tocifret millionbeløb for Fleggaard.

Kunde:
Fleggaard
Opgave:
Hjemmeside:
www.fleggaardshop.dk

Kontaktperson

Alex Høgh Nielsen - Seniorkonsulent

Alex Høgh Nielsen

Seniorkonsulent

E-mail:
Telefon: 38 40 05 35
Mobil: 22 16 19 94

Større digital forretningsforståelse? Kontakt os i dag