Webdesign: One Page Layout og Parallax Scrolling

Hvad dækker One Page Layout og Parallax Scrolling lige over?

Hvis du har fulgt med i de seneste webtendenser, har du sikkert allerede hørt om One Page Layout og Parallax Scrolling. Men hvad dækker det egentlig over, og er det mere end bare buzzwords?

I sidste blogindlæg præsenterede vi jer for det nye designparadigme, der sætter content og UX (User Experience) i centrum og i al sin enkelthed handler om enkelthed, enkelthed og atter enkelthed! Som en naturlig udløber af det nye designparadigme opstod One Page Layout og Parallax Scrolling, der begge har opnået stor popularitet blandt webdesignere og brugere pga. den dynamiske brugeroplevelse og intuitive brugervenlighed. Men hvorfor er de egentlig blevet så populære? Det giver vi dig svar på her.

One Page Layout

One Page Layout eller Single Page Layout, som det også bliver kaldt, er ganske enkelt en hjemmeside, hvor alt indhold er på én side.

One Page Layout egner sig godt til kampagnesites og brandsites – altså hjemmesider, som ikke er indholdstunge, og hvor det handler om at fremhæve indholdet (Content First) og skærpe kommunikationen ved at have mindre af den (Less Is More). Især Less Is More-princippet er vigtigt i One Page Layouts, hvor du som hjemmesideejer tvinges til at minimere indhold og skære budskaberne ind til benet. Korte, specifikke, direkte og præcise budskaber er altafgørende.

Eksempler på hjemmesider, som allerede har One Page Layouts:

Website: http://twix.com

Website: http://letsyep.com

Website: http://rule-of-three.co.uk

Sandsynligheden for at fastholde de besøgende på din hjemmeside er stor med One Page Layouts. Det er den, fordi du minimerer antallet af sideskift og klik, da de besøgende kan finde alt, hvad de leder efter på én side, og én side alene.

Man skal dog huske...

Hvis du vælger at implementere et One Page Layout, hvor du har alt dit indhold på én side, skal du huske at gøre brug af et visuelt hierarki, hvor det vigtigste indhold får den mest fremtrædende plads. Princippet bag et visuelt hierarki vendte vi i sidste blogindlæg.

Parallax Scrolling

Parallax Scrolling har eksisteret længe inden for gaming, men med udviklingen af HTLM5 og CSS3 blev det også muligt at lave Parallax Scrolling inden for webdesign. Parallax Scrolling er en scrolling-teknik, hvor baggrunden bevæger sig med en lavere hastighed end forgrunden enten horisontalt eller vertikalt, når du scroller dig igennem en side.

Parallax Scrolling er især godt til showcase-hjemmesider eller hjemmesider. som vil fortælle en historie med ren storytelling og gøre brug af animationer, grafik og virtuelle koncepter.

Eksempler på hjemmesider, som gør brug af Parallax Scrolling, kan bl.a. ses her:

Website: http://dangelicoguitars.com

Website: http://dementialab.org/discovery-lab

Website: http://innovation.kenmore.com/explore/

Parallax-teknikken gør, at du kan skabe en illusion af dybde på din hjemmeside og dermed give de besøgende en imponerende dynamisk brugeroplevelse. Fordi Parallax Scrolling er forholdsvis nyt og indbyder til leg og kreativitet, er der også større sandsynlighed for, at dine brugere vil bruge længere tid på at udforske din hjemmeside pga. den anderledes og dynamiske oplevelse, du giver dem. Hvis du klikkede på linkene i dette indlæg, brugte du sikkert også mere tid på Parallax Scrolling-siderne end One Page Layout-siderne.

Overvejer du, om et One Page Layout kunne være løsningen til dit næste webprojekt, eller om din hjemmeside skal have Parallax Scrolling? Så kontakt os til en uforpligtende snak og hør, hvordan vi kan hjælpe dig med at give dine brugere en dynamisk og indholdscentreret weboplevelse.

Udgivet:
9. oktober 2013
Tags:
Større digital forretningsforståelse? Kontakt os i dag