Let's rethink: de digitale cigarettændere

Som Aarhus-virksomhed bliver vi hos Bleau dagligt mindet om, at Aarhus i år er Europæisk Kulturhovedstad.

Af Robert Filtenborg

Temaet for Aarhus 2017 er "Let's Rethink", og det giver anledning til eftertanke, for som det officielt lyder, er "Let's Rethink" mere end et tema.

"Let’s Rethink er meget mere end et tema – det er et mind-set, der bygger på forandring, innovation og mod, en progressiv måde at tænke og agere smartere på".

 Aarhus 2017

Men hvad er sammenhængen mellem en Europæisk Kulturhovedstad og et digitalt bureau?

Vi søger begge at tænke og agere smartere gennem innovation – og dermed skabe en forbedret hverdag for vores målgrupper.

Jeg har været lykkelig ejer af en veteranbil

Den var fra 1958, og den havde en funktion, som stadig er fuldstændig uændret i nye biler. Cigarettænderen.

Jeg kan huske, at mine forældre røg i bilen – men de brugte faktisk ikke engang cigarettænderen. Selv dengang var det ikke en praktisk funktion; tobakken kunne side fast og som små gløder brænde hul i tøj eller sæderne i bilen.

I dag er det ikke længere udbredt at ryge i bilen, men cigarerttænderen er der stadig.

Når jeg kører bil i dag, bliver jeg hver dag konfronteret med et eksempel på funktionsdesign, der ikke har ændret sig, selvom brugernes adfærd er ændret.

Ligesom størstedelen af befolkningen ryger jeg ikke, alligevel er jeg dybt afhængig af cigaretstikket  nu blot som livline for min digitale afhængighed.

Jeg har udskiftet utallige ladestik til cigarettænderen, fordi de var brændt sammen eller ikke var kompatible med nyindkøbte smartphones, GPS-moduler osv.

Og når familien er på biltur, har vi kæmpet om det lille stik og tålmodigt ventet på, at det blev vores tur.

De digitale cigarettændere

Jeg er klar over, at der nytænkes med fx USB-C-stik og trådløs opladning af specifikke producenters produkter  men igen er kompatibilitet med andre tjenester ikke en mulighed.

I stedet for at købe en USB-adapter til cigarettænderen, vil det da være meget smartere med en række USB-indgange placeret let tilgængelige for chauffør og passagerer i bilen.

Hos Bleau udvikler vi vidensdelingsplatforme, og vi oplever masser af digitale cigarettændere blandt de fagsystemer, vores kunder er dybt afhængige af – og som de ønsker at vores tjenester skal være kompatible med.

De digitale cigarettændere tager form som forældede funktioner eller design, man på den ene eller den anden måde forsøger at omgå ved at udvikle digitale adaptere – og helt elegant bliver det aldrig; præcis som med en USB-adapter til cigarettænderen.

Med ønsket om et godt rethink-år til alle – hvem ved, måske er der ingen, der kommer til at savne de digitale cigarettændere, når rethink-året er ovre.

Udgivet:
14. februar 2017
Tags:

Kontaktperson

Robert G. Filtenborg - Adm. direktør

Robert G. Filtenborg

Adm. direktør

E-mail:
Telefon: 38 40 05 30
Mobil: 29 47 91 07

Større digital forretningsforståelse? Kontakt os i dag